Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Rådhustårnet på Københavns Rådhus

Hansen & Andersen er ved at renovere det 100 år gamle Rådhustårn i København - en opgave, som ikke var for vores medarbejdere med højdeskræk.

Det over 100 år gamle rådhustårn på Københavns Rådhus har tårnet sig op over Indre Bys tage, og har hjulpet mange generationer af københavnere med at holde styr på tiden. Nytårsaften spiller tårnet ligeledes det ikoniske klokkespil. 

Rådhustårnet er med sine 105 meter ekstra udsat for vind og vejr, og renoveringen har derfor sikret tårnet i mange årtier fremover.

Vores arbejde på projektet

Rådhustårnet blev pakket ind fra top til tå med ca. 2.000 m2 stillads. Renoveringen bestod bl.a. af udskiftning af fuger, nye teglsten og 1.500 mursten. Derudover er der malet vinduer, så de fortsat passer til bygningens stil. Der er også renoveret sten og gulv på udsigtsbalkonerne, og slutteligt er der foretaget forstærkninger i konstruktionens afstivning. 

Under hele renoveringen har rådhusklokkerne stadig spillet sin kendte melodi, men det har ikke været muligt at se selve tårnuret under renoveringen.

Vi havde fornøjelsen af at samarbejde med Rambøll, som var totalrådgiver på projektet. Og så var det vores byggeleder Kim Belmark og projektleder Rasmus Toftebjerg Andersen, der har ført projektet sikkert i mål.

Billeder fra projektet

Vil du vide mere om projektet?

Kontakt projektleder Rasmus Toftebjerg Andersen, hvis du ønsker at vide mere.

Vi tilbyder

Vi udfører en bred vifte af opgaver for vores kunder, men har selvfølgelig nogle kernekompetencer.