Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Hansen & Andersens historie

Vi er ikke i tvivl om, at grundlæggerne af Hansen & Andersen, Heinrich Hansen og Carl Andersen, ville være stolte, hvis de kunne se deres livsværk i dag. Selvom tiden forandrer os og der nu stilles nye og andre krav – så er vores hovedformål altid det samme: Vi leverer godt håndværk.

Hansen & Andersen A/S er grundlagt i 1947 af murersvendene Heinrich Hansen og Carl Andersen. Virksomhedens værdier har fra begyndelsen været kvalitet, professionel byggeledelse og en konstruktiv dialog med bygherre. Det er værdier, vi ikke går på kompromis med og som sikrer, at vi også i fremtiden er en attraktiv samarbejdspartner - uanset om det drejer sig om store entrepriser eller mindre renoveringsopgaver.

Vigtige årstal i vores historie

Du finder nogle vigtige punktnedslag i vores historie nedenfor:

1947:

Hansen & Andersen A/S grundlægges. Fra en beskeden start, hvor fokus er på opførelse af privatboliger, arbejder Heinrich Hansen og Carl Andersen i løbet af få år virksomheden op til at være blandt Næstveds førende byggevirksomheder.

Firmaets grundlæggere

1950 - 1960:

Hansen & Andersen får stadig flere og større renoverings- og byggeopgaver i Næstved og omegn. På tærsklen til 1960 er virksomheden fuldt rustet til det kommende årtis højkonjunktur og byggeboom.


1972:

Hansen & Andersen omdannes til aktieselskab.


1974:

Heinrich Hansen dør, og Carl Andersen overtager driften af Hansen & Andersen. Året efter ansætter Carl Andersen sin søn, Steen Toftebjerg, som led i et kommende generationsskifte.


1979:

Vækst øger behovet for større lokaler. Hansen & Andersen flytter til et stort, nybygget firmadomicil på Profilbuen 2 i Næstved. Fra lokal fundering varetager virksomheden nu byggeprojekter på hele Sjælland og i København.


1980 - 1990:

Hansen & Andersen er med til at opføre Næstved Stor-Center, som er et prestigebyggeri i tiden. For Dansk Supermarked er Hansen & Andersen med til at bygge et Bilka-varehus. Dette projekt bliver Carl Andersens sidste store opgave: Han dør en måned før, byggeriet står færdigt.

Steen Toftebjerg overtager ansvaret for virksomheden og fastholder den linje, Heinrich Hansen og dennes far har lagt: Godt håndværk inden for byggedisciplinerne jord-, vej-, kloak-, beton- og murerarbejde. En virksomhedsfilosofi, der får afgørende betydning i takt med, at kravene til specialisering og konkurrenceevne stiger.

2007:

Hansen & Andersen fejrer 60 års jubilæum. Tredje generation i virksomheden køres i stilling, da Steen Toftebjergs sønner, Jesper og Rasmus, ansættes i firmaet til at forestå projektledelse af de mange byggeentrepriser, Hansen & Andersen arbejder på.


2010:

Hansen & Andersen vinder en række spydspidsprojekter, bl.a. står virksomheden for totalentrepriser på Symfonien i Næstved og et par år senere for Skolen ved Bülowsvej.


2012 - 2015:

Hansen & Andersen er for alvor funderet på markedet for murerarbejder. Virksomheden vinder bl.a. byggeopgaver på Storstrøms Statsfængsel i Nørre Alslev. På trods af den økonomiske krise, som rammer byggemarkedet særligt hårdt, formår Hansen & Andersen at konsolidere sig og oppebære et løbende, vedvarende driftsoverskud.


2016 - 2017:

Hansen & Andersen vinder fagentreprisen på Københavns nye varetegn: Mærsk Tårnet på Nørrebro. Året forinden er bl.a. renoveringen af Betty Nansens Teaters facade afsluttet.


2021/22:

Steen Toftebjerg overlader driften af virksomheden til sine to sønner, Jesper og Rasmus, som bliver fjerde generation til at drive Hansen & Andersen.

2022:

Hansen & Andersen fejrer 75 års jubilæum med brødrene Jesper og Rasmus i spidsen som henholdsvis adm. direktør og teknisk direktør.

Jesper Toftebjerg Andersen

Hvis du vil vide mere om Hansen & Andersens historie, så kontakt adm. direktør Jesper. Faktisk er Jesper og hans bror Rasmus 3. generation i Hansen & Andersen.

Vi tilbyder

Vi udfører en bred vifte af opgaver for vores kunder, men har selvfølgelig nogle kernekompetencer.

Referencer

Her kan du læse om nogle af de projekter, som vi hos Hansen & Andersen siden 1947 har udført for vores kunder.

Miljø og certificeringer

Hos Hansen & Andersens er vi bevidste om den fælles opgave og omstilling det kræver, at vi får sikret en grønnere fremtid. I vores virksomhed betyder det, at vi har styr på vores processer, at vi gør hvad vi kan for at minimere vores aftryk.

OM HANSEN & ANDERSEN A/S

Har du mødt Hansen & Andersens dygtige medarbejdere?

Med et team på over 85 mand, udfører vi alle former for murer-, tømrer-, beton-, jord-, vej- og kloakarbejder under nybyg, ombyg og renovering. Vi løser opgaver både for offentlige og private kunder i København og på resten af Sjælland. Intet af dette kunne vi, uden vores kompetente medarbejdere.