Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Hofteatret på Slotsholmen

Den unikke teaterbygning på Slotsholmen er blevet moderniseret i forhold til brandsikkerhed og tilgængelighed, samtidig med at man har besvaret de unikke detaljer i bygningen.

Hofteatret på Slotsholmen blev bygget i 1730'erne, og er en del af det oprindelige Christiansborg Slotskompleks og det fredede ridebaneanlæg er en unik bygning. Den indeholder flere perioder fra barokken til historicismen, og er derfor blevet nænsomt restaureret, så alle de smukke detaljer er bevaret.

Vores arbejde på projektet

Bygningen er blevet brandsikret, og har fået udskiftet alle tekniske installationer. Derudover er bygningen gjort moderne i forhold til tekniske forhold til brug af scenekunst, og sikret bedre adgang for kørestolsbrugere og gangbesværede.

I takt med at arbejdet er skredet frem, har man gjort sig flere, spændende og historiske fund på stedet. Man har blandt andet fundet spor af det oprindelige gulv og den forsal fra dengang, hvor Hofteatret fungerede som kongens magasin, og hvor han opbevarede våben, rustninger og seletøj til heste.

Et helt uventet fund var et ovalt vindue, som pludselig dukkede op, da man var ved at bryde vægge ned. Vinduet gav i sin tid kongen frit udsyn direkte ind til hestene i De Kongelige Stalde, så han kunne holde et vågent øje fra sin tur rundt på slottet.

Til sidst har man fundet gamle, smukke marmorsøljer fra 1730, som endnu engang har set dagens lys - de har nemlig været dækket til i de sidste 170 år!

Vil du vide mere om projektet?

Kontakt projektleder Rasmus Toftebjerg Andersen, hvis du ønsker at vide mere.

Vi tilbyder

Vi udfører en bred vifte af opgaver for vores kunder, men har selvfølgelig nogle kernekompetencer.